House Of Sodom, opgericht in 2016, is de behuizing van een verstedelijkte levensstijl. Het initiatief brengt al het goede samen. Van ontwerp tot eten, kleding tot meubels, alles is te vinden – maar ook te koop – in het huis van Sodom, een op het eerste blik onbeduidende, liefkozende bijnaam voor de Winschotenaren.

Net zoals je tindermatch, is niet alles wat het lijkt. House of Sodom symboliseert dit. De (bij)naam Sodom is oorspronkelijk afkomstig uit de WOII en werd gegeven omdat de Winschotenaren er losse zeden met seks en gokken op na zouden houden. Een rauw randje aan een ogenschijnlijk rustige stad… Vandaar de keuze voor een winkel met een stoere en pure uitstraling, veelal gemaakt van natuurlijke materialen. House of Sodom is een makkelijk toegankelijk platform, waar creativiteit, ideeën en producten samen komen.

Spices of Sodom voorziet in de verkoop van streekproducten, in de vorm van hapjes en drankjes. Op de afdeling Men of Sodom wordt kleding verkocht, voornamelijk gericht op de man. Daarnaast zijn niet alleen producten in de schappen, maar ook een deel van het interieur te koop: Things of Sodom.

Iedere benaming (per afdeling) vormt een anagram dat één van de karaktertrekken van House of Sodom symboliseert. Sos, backroniem van ‘Save our souls’, grijpt voornamelijk terug op het rauwe en zondige karakter. Mos staat voor de natuur en puurheid, terug te vinden in de interieurstyling. Tos (fonetisch als ‘toss’) staat voor het competitieve karakter van de man in het algemeen. Door een toss wordt, vaak binnen een wedstrijd, uitgemaakt wie van de tegenstanders het recht van keuze zal hebben.

Mocht je nu in Winschoten belanden, je weet wel, naast Groningen, sla ons dan in geen geval over. Of beter nog: rijd er een blokje voor om. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een bijzondere belevenis (industrieel gedoetje, hippe koffie, kleedje op de vloer, kunst aan de muur), maar alles is net een tikkeltje anders. Wij gaan voor originele items voor al onze klanten. Er is een enorm aanbod variërend van industrieel tot Scandinavisch design en van kleding en huisraad tot vinyl. Dus hop even binnen!
www.cityoftalent.nl/content/ambassadeurs