Groningen is niet alleen een talentvolle studentenstad; ook op het gebied van onderzoek, innovatie en ondernemerschap loopt de stad voorop. Een échte “City of Talent” dus. Elk jaar opent City of Talent een online expositie voor talent uit Groningen. Deze expositie is tevens een online wedstrijd; het Groninger talent met de meeste stemmen wint een mooie prijs. In de editie van 2015 gaat de online expositie samen met een awarenesscampagne. Het doel is dat elke Groninger bewust wordt van het wonen, werken en leven in ‘the City of Talent’. Daarnaast inspireert de campagne tot unieke initiatieven, interessante onderzoeken en beeldschone kunstwerken.

Studio Plakband is veruit het meest modieuze bureau van Noord-Nederland. Daarom ook perfect geschikt om de branding en campagne rondom de eerst Nacht van de Mode van Groningen te ontwikkelen. De ‘modieusheid’ binnen Studio Plakband gaat zelfs zo ver dat onze stagiair Harrolf Staal de publieksprijs ontving voor de best geklede Groninger.

Al met al was de eerste NVDM een groot succes, een drukke binnenstad, hoge omzetten bij de modezaken en veel reuring door diverse spontane acties van verschillende ondernemers. Daarnaast was de afsluitende modeshow waar een groot aantal modewinkels hun nieuwe collectie lieten zien goed bezocht. Tot volgend jaar op de Nacht van de Mode!